De gemeente Geertruidenberg  heeft oog en oor voor de inwoner en de toerist. De vestingstad Geertruidenberg laat u het verleden proeven. Raamsdonk is een hechte, rustieke agrarische kern met karakteristieke Langstraat boerderijen en Raamsdonksveer staat bekend als een dynamisch uit de kluiten gewassen dorp met meer dan gemiddelde voorzieningen. Samen vormen deze drie kernen één gemeente met een scala aan toeristische en recreatieve mogelijkheden zoals fiets- en wandelroutes, stadswandelingen, arrangementen en workshops.

Geertruidenberg ligt aan de uitmonding van rivier de Donge, op de plaats waar ook de rivieren de Amer en de Bergsche Maas samenkomen. Het natuurgebied ‘De Biesbosch’ is daardoor vanuit Geertruidenberg gemakkelijk bereikbaar.

Dit natuurgebied, ontstaan na de St. Elisabethsvloed van 1421, bepaalde in het verleden in belangrijke mate de ontwikkeling van zowel Geertruidenberg als Raamsdonksveer. Met zijn 7000 hectaren vormt het nu een uniek natuur- en recreatiegebied. In een afwisselend landschap van kreken en killen, wilgen, riet, schorren en zandplaten is het goed toeven.

Biesboschhuis

In het  Biesboschhuis, dat gevestigd is in de voormalige Synagoge aan de historische Markt van Geertruidenberg, vindt u informatie over de flora en fauna van het Nationaal Park de Biesbosch. Bovendien kunt u hier vaar-, wandel- en natuurtochten door de Biesbosch boeken. Klik  hier voor meer informatie.

Natuurbeleving in de drie kernenFoto van plassengebied De Zandput

Rivier De Donge loopt door de gehele gemeente en biedt een prachtig recreatiegebied voor de wandelaar en fietser. In de kern Raamsdonksveer is een plassengebied. De plassen zijn ontstaan door zandwinning in dit gebied, vandaar de naam ‘De Zandput’. De historische vestingstad brengt de vesting met zich mee, heerlijk wandelen door de kern maar toch weer langs het water. Raamsdonk is gelegen in een prachtig groen buitengebied.

Voor informatie over bezienswaardigheden, routes, evenementen en leuke adresjes kunt u contact opnemen met:

VVV- Geertruidenberg Markt 46 / Postbus 108
4930 AC Geertruidenberg
Tel :0162 – 517689
E-mail info@vvvgeertruidenberg.nl
Web: www.vvvgeertruidenberg.nl


Gemeente Geertruidenberg
Vrijheidstraat 2
4941 DX  Raamsdonksveer

Telefoon: 140162
E-mail: info@geertruidenberg.nl


Foto impressie
Video impressie

Online vaarkaart

Routes, havens en meer... U vindt het op onze vaarkaart.
Klik hier en ontdek het zelf.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste vaarnieuws.

Naam:
E-mail:

Berichten