Leg eens aan in de grootste stadshaven van Brabant. Zie hoe de brugwachter eens per uur handmatig de historische brug draait. Laat u verrassen door alles wat Tilburg u te bieden heeft. De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen.

Inmiddels is er ook een ruime keuze aan horeca aan de Piushaven. Leuke restaurantjes en gezellige café’s met terrassen aan het water dragen bij aan een prettige havenbeleving.

Bovendien is Tilburg een echte evenementenstad. Vanuit de Piushaven zijn deze vaak zelfs te voet te bereiken. Voor meer informatie over de Tilburgse evenementen: http://tilburg.com/pleinen/evenementen-tilburg/

Passantenseizoen 2017

De Piushaven is geopend voor de recreatievaart van 22 april tot en met zondag 24 september 2017.

De draaibrug “Prinsenhoeven” wordt dagelijks bediend:
– maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 18.00 uur op de hele uren;
– zaterdag van 09.00 t/m 16.00 uur op de hele uren;
– zon- en feestdagen om 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.
Op zon- en feestdagen (tijdens het seizoen) wordt de brug uitsluitend bediend nadat u dat telefonisch aangevraagd heeft bij de brugwachter/gastheer (013 – 542 94 40).
De aansluitende brug “Den Ophef” wordt bediend afhankelijk van de vraag/het aanbod:
voor uitgaand verkeer (vraag): 5 á 10 minuten vóór de draaibrug;
voor inkomend verkeer (aanbod): 5 á 10 minuten ná de draaibrug.
Na de sluiting in september wordt nog uitsluitend op aanvraag bediend ten behoeve van overwinteraars, vaste liggers en evenementen.

Stremmingen 2017

In verband met de werkzaamheden rond de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal zal het gedeelte tussen sluis II en sluis III een tweetal keer volledig afgesloten moeten worden voor het scheepvaartverkeer (hinderklasse 5)
Periode 1: maandag 19 juni 00.00 uur t/m zondag 2 juli 24.00 uur.
Periode 2: zondag 17 september 00.00 uur t/m zaterdag 30 september 24.00.
Omvaren is in beide perioden noodzakelijk.
De omleiding via Maximakanaal en Zuid-Willemsvaart bedraagt ca. 120 km.

Tarief

Het liggeld is ongewijzigd: € 1,05 per meter scheepslengte per nacht. Houders van een FONV/FVEN-pas (A en B) hoeven voor de eerste twee overnachtingen geen liggeld te betalen.

Nieuwe brug van John Körmeling

De nieuwe brug is op 14 juni 2013 in bedrijf gekomen. Er was een prijsvraag uitgeschreven om deze brug van een passende naam te voorzien. De keuze is gevallen op “Den Ophef” die 1005 van de 2602 stemmen heeft gekregen. http://www.youtube.com/watch?v=Pln1h37a-3Y
Met deze brug heeft Tilburg twee kunstwerken van John Körmeling in huis gekregen. Op de rotonde aan de Ringbaan West en Noord staat sinds 2008 het Draaiend Huis http://www.kunstbuitenbinnentilburg.nl/scripts/kunst.asp?id=650&s=atotz&sort=name

Tilburgse kermis 2017

Vanaf woensdag 19 juli gaat de opbouw van de Tilburgse kermis van start. Vanaf de Piushaven loopt u in 5 minuten naar het kermisterrein. Vrijdag 21 juli om 20.00 uur opent de grootste kermis van de Benelux haar attracties. Zondag 30 juli zal de kermis met een spectaculaire vuurwerkshow in de Piushaven worden afgesloten.
Voor deze vuurwerkshow geldt een veiligheidscircel waarbinnen geen schepen mogen liggen. De brugwachters/gastheren zullen nadere informatie vertrekken.

Overwinteren?

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip?
Meer informatie: ga naar de pagina van de gemeente Tilburg die u elders op deze website kunt vinden. (Klik op “Gemeenten” onder de kop “Leden”)


Piushaven
Havendijk 16
5017 AM  Tilburg

Telefoon: 013 542 9440
E-mail: info.havens-markten@tilburg.nl


Website: www.piushaven.nl


Foto impressie
Video impressie

Online vaarkaart

Routes, havens en meer... U vindt het op onze vaarkaart.
Klik hier en ontdek het zelf.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste vaarnieuws.

Naam:
E-mail:

Berichten