Waterschap Brabantse Delta houdt, in opdracht van de provincie, de West-Brabantse rivieren bevaarbaar. Waterschap Brabantse Delta voorkomt overstroming, vervuiling, verdroging en uitsterven in West-Brabant. Daarvoor beheert en bedient het waterschap onder andere de sluizen en spoorbruggen op de Vaarroute West-Brabant, voor zowel de recreatie- als de beroepsvaart. Ook pleegt het waterschap onderhoud aan dijken, kades, bruggen en sluizen en regelt de hoogte van het water in rivieren en sloten. Voor meer dan 900.000 inwoners en 25.000 bedrijven, van Bergen op Zoom tot Tilburg.

De samenwerking met Varen in Brabant heeft gezorgd voor nieuwe initiatieven die de vaarwater gebruiker informeren over het uitgebreide vaargebied.

Voor meer informatie:  www.brabantsedelta.nl

Correspondentieadres: Postbus 5520 4801 DZ  BREDA
Bezoekadres: Kantoor Hof van Bouvigne Bouvignelaan 5 4836 AA Breda
Openingstijden kantoor: op werkdagen van 09.00 – 16.30 uur.
Algemeen telefoonnummer
076 564 10 00
Algemeen faxnummer
076 564 10 11

WEEK VAN ONS WATER van 12-19 oktober 2016

Schoon, veilig en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. Zo krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Weet jij wat je zelf kunt doen om wateroverlast tegen te gaan en wat moet je doen als er een overstroming is? Duik in de Week van Ons Water van 12-19 oktober 2016 om daar achter te komen. Op weekvanonswater.nl zie je welke activiteiten en uitjes er bij jou in de buurt zijn.

Zaterdag 15 oktober – wandeling bij de sluizen van Benedensas

foto-bij-wandeling-benedensasWat hebben de sluizen van Benedensas en een muskusrattenbestrijder met elkaar te maken?
Tijdens deze wandeling ontdek je waarom en hoe waterschap Brabantse Delta de dijken en sluizen onderhoudt en ons daarmee beschermt tegen overstromingen. Sluizencomplex Benedensas bij De Heen (Steenbergen) regelt de afvoer van overtollig water van de rivier de Steenbergsche Vliet. De dijken langs deze rivier zorgen ervoor dat het teveel aan water uit het Volkerrak-Zoommeer of vanuit de Vliet het land niet instroomt. Bij het bewaken van de veiligheid van de dijken is ook een belangrijke rol weggelegd voor de muskusrattenbestrijder. Wandel mee en ontdek wat de muskusrattenbestrijder doet.

De wandeling is ongeveer 5 kilometer. Vergeet bij slecht weer je regenkleding en laarzen niet. Schrijf je in via www.weekvanonswater.nl

Waar        : openbare parkeerplaats sluizencomplex Benedensas, Beneden Sasweg 4, De Heen
Vertrek        : 10.00 uur
Voor wie    : alle leeftijden

Wandeling bij Noordpolder

OLYMPUS DIGITAL CAMERASchoon, veilig en voldoende water zijn niet vanzelfsprekend. Zo krijgen we steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Weet jij wat je zelf kunt doen om wateroverlast tegen te gaan en wat moet je doen als er een overstroming is? Duik in de Week van Ons Water van 12-19 oktober 2016 om daar achter te komen. Op weekvanonswater.nl zie je welke activiteiten er bij jou in de buurt zijn.

Zondag 16 oktober – wandeling door de Noordpolder

Hoe helpt nieuwe natuur in de Noordpolder tegen wateroverlast?
In de Noordpolder van Ossendrecht regelt het waterschap de omvorming van ongeveer 250 hectare polder tot een prachtig natuurgebied. Het waterschap en Natuurmonumenten slaan de handen ineen voor het behouden en herstellen van natuur die afhankelijk is van water. Kom zelf kijken hoe deze ‘natte natuurparel’ helpt bij het voorkomen van wateroverlast. Onze gids kan er alles over vertellen.

De wandeling is ongeveer 5 kilometer. Vergeet bij slecht weer je regenkleding en laarzen niet.
Schrijf je in via

Waar        : Noordpolder, begin van de Zouteweg (vanaf Onderstal), Woensdrecht
Wanneer    : 10.00 uur
Voor wie    : alle leeftijden

Online vaarkaart

Routes, havens en meer... U vindt het op onze vaarkaart.
Klik hier en ontdek het zelf.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief zodat u altijd op de hoogte blijft van het laatste vaarnieuws.

Naam:
E-mail:

Berichten