Piushaven

Leg eens aan in de grootste stadshaven van Brabant. Zie hoe de brugwachter eens per uur handmatig de historische brug draait. Laat u verrassen door alles wat Tilburg u te bieden heeft. De Piushaven is een uitstekende uitvalsbasis: op loopafstand van het centrum en toch midden in het groen.

Inmiddels is er ook een ruime keuze aan horeca aan de Piushaven. Leuke restaurantjes en gezellige café’s met terrassen aan het water dragen bij aan een prettige havenbeleving.

Bovendien is Tilburg een echte evenementenstad. Vanuit de Piushaven zijn deze vaak zelfs te voet te bereiken. Voor meer informatie over de Tilburgse evenementen: http://tilburg.com/pleinen/evenementen-tilburg/

Stichting Havenmeester Tilburg

Met ingang van het seizoen 2018 is de Stichting Havenmeester Tilburg actief in de exploitatie van de Piushaven. Zij heeft de gemeente Tilburg uitgedaagd in het kader van de “Ik kan het beter” actie. Ook in 2019 zal de Stichting deze taak gaan vervullen.
De Stichting heeft een Havenmanager aangenomen in de persoon van Saskia Janssen. U kunt haar het hele jaar door bereiken via of via de haventelefoon 013-542 9440.

Passantenseizoen 2019

De Piushaven zal vooralsnog geopend zijn voor de recreatievaart van 20 april tot en met zondag 22 september 2019, uitbreiding van de openingstijden is mogelijk. Kijk op de website www.piushaven.nl of bel met Saskia Janssen voor de laatste informatie.

De draaibrug “Prinsenhoeven” wordt dagelijks bediend:
– maandag t/m vrijdag van 09.00 t/m 18.00 uur op de hele uren;
– zaterdag van 09.00 t/m 16.00 uur op de hele uren;
– zon- en feestdagen om 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.
Op zon- en feestdagen (tijdens het seizoen) wordt de brug uitsluitend bediend nadat u dat telefonisch aangevraagd heeft bij de brugwachter/gastheer (013 – 542 94 40).
De aansluitende brug “Den Ophef” wordt bediend afhankelijk van de vraag/het aanbod:
voor uitgaand verkeer (vraag): 5 á 10 minuten vóór de draaibrug;
voor inkomend verkeer (aanbod): 5 á 10 minuten ná de draaibrug.
Na de sluiting in september wordt nog uitsluitend op aanvraag bediend ten behoeve van overwinteraars, vaste liggers en evenementen.

Stremmingen 2019

Er is op dit moment nog geen actuele informatie over stremmingen in verband met de werkzaamheden rond de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal.

Tarief

Het liggeld bedraagt € 1,10 per meter scheepslengte per nacht. Houders van een FVEN-pas (A en B) hoeven voor de eerste twee overnachtingen geen liggeld te betalen.

Brug van John Körmeling

De brug is op 14 juni 2013 in bedrijf gekomen. Er was een prijsvraag uitgeschreven om deze brug van een passende naam te voorzien. De keuze is gevallen op “Den Ophef” die 1005 van de 2602 stemmen heeft gekregen. http://www.youtube.com/watch?v=Pln1h37a-3Y
Met deze brug heeft Tilburg twee kunstwerken van John Körmeling in huis gekregen. Op de rotonde aan de Ringbaan West en Noord staat sinds 2008 het Draaiend Huis http://www.kunstbuitenbinnentilburg.nl/scripts/kunst.asp?id=650&s=atotz&sort=name

Tilburgse kermis 2019

Vanaf woensdag 17 juli gaat de opbouw van de Tilburgse kermis van start. Vanaf de Piushaven loopt u in 5 minuten naar het kermisterrein. Vrijdag 19 juli om 20.00 uur opent de grootste kermis van de Benelux haar attracties. Zondag 28 juli zal de kermis met een spectaculaire vuurwerkshow in de Piushaven worden afgesloten.
Voor deze vuurwerkshow geldt een veiligheidscircel waarbinnen geen schepen mogen liggen. De brugwachters/gastheren zullen nadere informatie vertrekken.

Overwinteren?

Wist u dat u in de Piushaven kunt overwinteren op uw schip?
Meer informatie: neem contact op met de Havenmanager Saskia Janssen.

Hier kan een video getoond worden. Video's zijn echter alleen zichtbaar als u marketingcookies accepteert. Update uw voorkeuren om deze video te kunnen zien.

Bekijk ook eens enkele andere leden

Gemeente Drimmelen

De gemeente Drimmelen is de blauwgroene gemeente die met haar gezellige Brabantse dorpen, het Nationaal Park De Biesbosch en de vele watersportmogelijkheden de ideale plaats

Lees verder »

Gemeente Moerdijk

In de gemeente Moerdijk wonen ruim 36.500 mensen. De gemeente wordt gevormd door elf karakteristieke kernen. De vijf grootste zijn Zevenbergen, Klundert, Standdaarbuiten, Willemstad en Fijnaart.

Lees verder »

Piushaven

Leg eens aan in de grootste stadshaven van Brabant. Zie hoe de brugwachter eens per uur handmatig de historische brug draait. Laat u verrassen door

Lees verder »

Crezee Watersport

Lage Zwaluwe is een klein dorpje met Brabantse gezelligheid waar u zeker welkom bent. De jachthaven van Lage Zwaluwe is opgedeeld in twee gedeelten die

Lees verder »